sobota, 25 maja 2019

W malinowym chruśniaku

W malinowym chruśniaku


Delikatne i chrupiące ciasto, z kwaskowymi malinami i słodziutkimi jabłkami. Idealne na piknik albo niedzielne popołudnie.

Malinowy jabłecznik.


Składniki


300 G MĄKI PSZENNEJ 1 KG JABŁEK 
100 G CUKRU SZKLANKA MALIN
KOSTKA MASŁA 100 G CUKRU
3 ŻÓŁTKA 

Sposób przygotowania przepisu:

W malinowym chruśniaku.
  • 1. SKŁADNIKI NA CIASTO SZYBKO ZAGNIATAMY I
    WKŁADAMY DO LODÓWKI.
  • 2. JABŁKA OBIERAMY I KROIMY NA KAWAŁKI. 
    WRZUCAMY JE DO GARNKA I DUSIMY Z CUKREM AŻ BĘDĄ MIĘKKIE.
  • 3. 3/4 CIASTA WYKŁADAMY PROSTOKĄTNĄ FORMĘ I
    NAKŁUWAMY WIDELCEM.
  • 4. NA CIASTO WYKŁADAMY JABŁKA,POSYPUJEMY MALINAMI I POZOSTAŁYM CIASTEM.
  • 5. PIECZEMY 40 MINUT W 175 STOPNIACH.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz