W malinowym chruśniaku
Delikatne i chrupiące ciasto, z kwaskowymi malinami i słodziutkimi jabłkami. Idealne na piknik albo niedzielne popołudnie.
Składniki
300 G MĄKI PSZENNEJ 1 KG JABŁEK
100 G CUKRU SZKLANKA MALIN
KOSTKA MASŁA 100 G CUKRU
3 ŻÓŁTKA
Sposób przygotowania przepisu:
W malinowym chruśniaku.
- 1. SKŁADNIKI NA CIASTO SZYBKO ZAGNIATAMY I
WKŁADAMY DO LODÓWKI.
- 2. JABŁKA OBIERAMY I KROIMY NA KAWAŁKI.
WRZUCAMY JE DO GARNKA I DUSIMY Z CUKREM AŻ BĘDĄ MIĘKKIE.
- 3. 3/4 CIASTA WYKŁADAMY PROSTOKĄTNĄ FORMĘ I
NAKŁUWAMY WIDELCEM.
- 4. NA CIASTO WYKŁADAMY JABŁKA,POSYPUJEMY MALINAMI I POZOSTAŁYM CIASTEM.
- 5. PIECZEMY 40 MINUT W 175 STOPNIACH.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz