składniki
Kotlety:
- 500 g mięso mielonego z szynki wieprzowej
- 2 łyżki posiekanej dymki
- 1 jajko
- 1 bułka czerstwa, namoczona w mleku i odciśnięta
- 1 ząbek czosnku, utarty
- kawałek imbiru wielkości ząbka czosnku, utarty
- 1 łyżeczka musztardy, najlepiej dijon
- 2 łyżki posiekanej natki
- sól, pieprz

Sposób przyrządzania:
poziom skomplikowania:
Piekarnik nastaw, na 250°C z termoobiegiem. W misce wymieszaj wszystkie składniki kotletów mielonych, przez 2-3 minuty. Na blasze rozłóż papier do pieczenia. Uformuj 4 duże lub 6 mniejszych kotletów i pokładaj je na papierze. Piecz przez 10 minut na środkowej półce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz