sobota, 25 maja 2019

Kotlety mielone z piekarnika

Kotlety mielone z piekarnika

składniki
Kotlety:
  • 500 g mięso mielonego z szynki wieprzowej
  • 2 łyżki posiekanej dymki
  • 1 jajko
  • 1 bułka czerstwa, namoczona w mleku i odciśnięta
  • 1 ząbek czosnku, utarty
  • kawałek imbiru wielkości ząbka czosnku, utarty
  • 1 łyżeczka musztardy, najlepiej dijon
  • 2 łyżki posiekanej natki 
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:
 Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
Piekarnik nastaw, na 250°C z termoobiegiem. W misce wymieszaj wszystkie składniki kotletów mielonych, przez 2-3 minuty. Na blasze rozłóż papier do pieczenia. Uformuj 4 duże lub 6 mniejszych kotletów i pokładaj je na papierze. Piecz przez 10 minut na środkowej półce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz