sobota, 16 marca 2019

Oponki z ciasta parzonego



Przepis pochodzi ze strony www.kuron.com.pl



Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki roztopionego masła
  • 6 jaj
  • 1 łyżeczka spirytusu
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:
 Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
Zagotuj wodę z masłem. Wsyp porcjami mąkę. Mieszaj cały czas, aż masa będzie gęsta i lśniąca. Zacznij dodawać po kolei jajka, cały czas ucierając. Kiedy masa będzie jednolita, wlej spirytus i wsyp cukier. Jeszcze raz, szybko zamieszaj. Wyciskaj przez szprycę na papier do pieczenia. Piecz w 170°C przez 30-40, aż będą suche.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz