składniki:
- 400 g mąki pszennej
- 100 g cukru pudru
- 200 g masła
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 1 łyżka kakao
Sposób przyrządzania:
poziom skomplikowania:
Wszystkie składniki oprócz kakao wyrób na jednolitą gładką masę. Ja użyłam do tego robota planetarnego. Ciasto podziel na dwie części i do jednej dodaj kakao. Wymieszaj. Ciastka formuj maszynką do mięsa ze specjalną nakładką np. taką jak ta WYCISKACZ DO CIASTEK. Taki wyciskacz można kupić i internecie lub w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego.
Gotowe ciastka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 15 minut w 180 °C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz