piątek, 11 stycznia 2019

Hiszpańska zupa z cukinii




Przepis zniknął z internet,  ponieważ all recipes zostało zamknięte, ale jest łatwy i pamiętam. Póki pamiętam, zapisuję tutaj.

Do garnka wkładasz cukinię ze skórką pokrojoną w grubą kostkę ziemniaki w drobną i cebulę bardzo drobno. Dodajesz kostkę rosołową. Wszystko gotujesz aż zmięknie - ok 20 min. Potem odlewasz wywar do innego naczynia, warzywa miksujesz, wlewasz wywar aż do uzyskania konsystencji gęstej zupy. Ser topiony dodajesz do warzyw tuż przed miksowaniem. Doprawiasz do smaku solą i pieprzem.
Na patelni podsmażasz pieczywo pokrojone w kostkę.
Nalewasz zupę, posypujesz grzankami, dodajesz kleks śmietany i gotowe. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz