Brunet wieczorową porą
Brownie
135 g czekolada 70,5%
135 g masło
60 g mąka
30 g kakao
113 g jaja
210 g cukier
Biszkopt kakaowy30 g kakao
170 g woda
110 g masło
280 g muscovado
100 g jaja
6 g ekstrakt z wanilii
140 g mąka
6 g soda
2 g sól
140 g kwaśna śmietana 18%
Krem225 g czekolada mleczna 33,6%
225 g czekolada gorzka 54,5%
350 g śmietana 36%
40 g syrop glukozowy
325 g masło
Ciągnący słony karmel200 g cukier
140 g śmietana 36%
3 g sól
90 g masło
Brownie
Rozpuścić czekoladę z masłem, ubić jaja z cukrem i połączyć. Dodać sypkie surowce. Piec ok. 15-20 minut.
Biszkopt kakaowyZagotować wodę i dodać kakao. Utrzeć masło z cukrem. Napowietrzyć jaja i wanilię i wszystko połączyć. Dodać śmietanę i sypkie surowce. Piec ok. 45-55 minut.
KremZagotować śmietanę i syrop glukozowy. Połączyć z czekoladami i dodać masło. Ubić gdy zacznie się krystalizować. Uwaga, krem po ubiciu nie może być zważony!
Ciągnący karmelSkarmelizować cukier. Dodać zagotowaną śmietanę i sól. Wystudzić i połączyć z masłem.
MontażUżyć jednego blatu brownie i dwóch blatów biszkoptu. Użyć obu kremów, nasączyć według uznania.
135 g czekolada 70,5%
135 g masło
60 g mąka
30 g kakao
113 g jaja
210 g cukier
Biszkopt kakaowy30 g kakao
170 g woda
110 g masło
280 g muscovado
100 g jaja
6 g ekstrakt z wanilii
140 g mąka
6 g soda
2 g sól
140 g kwaśna śmietana 18%
Krem225 g czekolada mleczna 33,6%
225 g czekolada gorzka 54,5%
350 g śmietana 36%
40 g syrop glukozowy
325 g masło
Ciągnący słony karmel200 g cukier
140 g śmietana 36%
3 g sól
90 g masło
Brownie
Rozpuścić czekoladę z masłem, ubić jaja z cukrem i połączyć. Dodać sypkie surowce. Piec ok. 15-20 minut.
Biszkopt kakaowyZagotować wodę i dodać kakao. Utrzeć masło z cukrem. Napowietrzyć jaja i wanilię i wszystko połączyć. Dodać śmietanę i sypkie surowce. Piec ok. 45-55 minut.
KremZagotować śmietanę i syrop glukozowy. Połączyć z czekoladami i dodać masło. Ubić gdy zacznie się krystalizować. Uwaga, krem po ubiciu nie może być zważony!
Ciągnący karmelSkarmelizować cukier. Dodać zagotowaną śmietanę i sól. Wystudzić i połączyć z masłem.
MontażUżyć jednego blatu brownie i dwóch blatów biszkoptu. Użyć obu kremów, nasączyć według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz