Źródło
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 czubata łyżeczka soli selerowej (lub 3/4 łyżeczki soli morskiej)
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka zmielonego imbiru
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka kuminu
- 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
- 1 łyżeczka zmielonego ziela angielskiego
- olej
- ulubione mięso
Sos pomidorowy:
- 1/2 puszki pomidorów (lub 2 pomidory obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę)
- 1 mała cebulka posiekana w drobną kostkę
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- odrobina płatków chili lub kawałek drobno posiekanej świeżej papryczki
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
- opcjonalnie cukier i ocet balsamiczny do smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz