Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, podsmażamy, dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę. Jarmuż myjemy, oddzielamy twarde łodyżki, kroimy na drobno i wrzucamy do smażącej się cebuli. Jak będzie miękki zdejmujemy z ognia i wszystko studzimy.
Kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, tak samo suszone pomidory. Kroimy też natkę pietruszki. Dodajemy jajka, sól, pieprz, kurkumę, mąkę z cieciorki i podsmażony jarmuż z cebulą i czosnkiem. Mieszamy. Na patelni musimy rozgrzać olej, łyżką nabieramy porcję masy, w rękach formujemy kotleciki. Smażymy na złoty kolor z obu stron :-). Smacznego :-))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz