Korzystam z przepisu p. Ani Starmach.
Dla nas poniższe proporcje to zdecydowanie za mało:)
Składniki:
200 g wiórków kokosowych
150 g cukru
60 g masła
4 białka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
- Masło podgrzewaj, dodaj 100 g cukru. Podgrzewaj i poczekaj, aż się rozpuści.
- Do masła dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj. Ostudź masę.
- Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj pozostały cukier (50 gramów), sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną.
- Połowę piany wymieszaj delikatnie z kokosem, stopniowo dodawaj pozostałą pianę.
- Małą łyżeczką nakładaj niewielkie porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piecz 16–18 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz